Kai jūs su maudymosi kostiumėliu atsistosite prieš veidrodį, išmuš teisybės valanda. „Ką, ar čia tikrai aš? Tie bjaurūs apvalumai ant klubų ir sėdmenų, tikrai neplokščias pilvas ir ištinusios kojos?..“ Vyrams taip pat jokio džiaugsmo regėti riebalų sankaupas ir nudribusį pilvuką.

Taigi nelaukite, kol taip nutiks, kad paskui nereikėtų stebėtis. Pateikiame jums keletą gydytojo dr. Jean-Christophe Charrié patarimų, kaip atsikratyti nereikalingų riebalų likus kelioms savaitėms iki atostogų.
Daugiau informacijos ir naudingų patarimų rasite dr. Jean-Christophe Charrié ir Marie-Laure de Clermont-Tonnerre knygoje „Jūsų sveikatai: natūralios priemonės ištisus metus“.


Vasara ir apvalumai

Siūlome jums trumpą savigydos kursą, skirtą audiniams išvalyti. Vėliau galima jį pakartoti, jei pajusite, kad pradedate kaupti nereikalingus kilogramus.

KADA IR KĄ VARTOTI
1 diena: valgyti tik vaisius ir gerti jų sultis.
2 diena: valgyti tik daržoves ir gerti jų sultis.
3 ir 4 dienos: valgyti tik ryžius.
5 diena: valgyti tik daržoves ir gerti jų sultis.
6 diena: valgyti tik vaisius ir gerti jų sultis.

Dar viena nesunkiai įgyvendinama gudrybė: į litrą šalto vandens įmeskite 2 liepų brazdo lazdeles; kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir palikite virti 15 minučių. Užgesinkite ugnį ir palikite brinkti 10 minučių. Perkoškite ir gerkite visą dieną. Moterys šio nuoviro turėtų gerti antrojoje menstruacijų ciklo dalyje. Toks organizmo valymas tikrai padės atsikratyti svorio. Šio gėrimo galima išsivirti ir po gausių šventinių pietų…
Jei celiulitas labai ryškus ir skausmingas, liepų brazdo nuoviras jums tikrai padės.
Taip pat galite išsivirti litrą labai stiprios kavos ir vartoti ją vietoj vandens, tirpindama žaliojo molio miltelius. Ir nereikės pirkti kremo su kofeinu, kainuojančio nemenkus pinigus! Karštą šio molio kompresą uždėkite ant celiulito pažeistų šlaunų, apriškite celofanu ir neskubėdama skaitykite mėgstamą žurnalą. Labai gerai ir dušas bei stiprinamasis masažas su daugiamečių saulučių (Bellis perenis) augaliniu aliejumi, kurį galite praturtinti rutulinio eukalipto (Eucalyptus globulus), karčiavaisių citrinmedžių (Citrus aurantium) ir/ar bergaminių citrinmedžių (Citrus bergamia) eteriniu aliejumi (jie neturi viršyti 10 %). Tada masažuokite nuo viršaus į apačią limfos skysčių judėjimo kryptimi.
Skystą molio mišinį galite pasigaminti skiesdama kakava. Kavamedžių ir kakavmedžių produktai labai praverčia valant organizmą.


Nesivaržydami valgykite melionus

Vasarą Prancūzijoje netrūksta puikių melionų, jų galime įsigyti ir Lietuvoje, tad vasara – tinkamiausias metas pradėti jų kursą. O kam tinka melionų kursas?

Laukiama nauda
Melionuose yra daug vitamino C, todėl jie puikiai tinka tiems, kurie nori atgauti jėgas po ilgos ligos arba gydymo kortikosteroidais. Melionai naudingi, jei žiemą pernelyg sočiai maitinotės, o pavasarį nesigriebėte jokio savigydos kurso.
Melione yra ir karotenoidų (kuo melionas rusvesnis, tuo jų daugiau), o karotenoidai apsaugo audinius nuo oksidacijos ir padeda kovoti su senėjimu. Dar daugiau, tarp jame esančių karotenoidų daugiausia yra beta karoteno, vitamino A pirmtako. Tai padės jums išsaugoti gerą regėjimą.
Be to, kai kurie gydytojai, mitybos specialistai mano, kad melionas dėl jame esančių karotenoidų taip pat tinka širdies ir kraujagyslių ligų profilaktikai ir turi priešvėžinių savybių. Kai kurios melionų rūšys, pavyzdžiui, rytietiškas melionas, turi medžiagų, kurios, manoma, saugo nuo vėžio, taip pat turi antimutageninių ir antioksidacinių savybių.

Atsargumas
Vienintelis meliono trūkumas, kad jis gali sukelti žarnyno skausmus, todėl yra daug žmonių, kurie jo nemėgsta. Taip nutinka todėl, kad jis skrandyje labai greitai rūgsta. Jei nevalgai nieko kito, tik melioną, skrandyje jis išbūna maždaug 30 minučių ir nespėja sukelti nepatogumų. Bet jei melionas valgomas su maistu, turinčiu baltymų, pavyzdžiui, kumpio gabalėliu, skrandyje jis išlieka tris valandas (tiek trunka virškinimas). Tad laiko rūgimui pakanka ir prasideda pilvo skausmai.
Beje, kai kuriems alergiškiems žmonėms, suvalgiusiems meliono, gali ištinti liežuvis, veidas. Taip nutinka tada, kai melionas pernokęs ir išskiria alergizuojančias dujas. Patariu valgyti tik itin geros kokybės melionus, jau sunokusius ir nesutrūkinėjusius.
Meliono kursą geriausia pradėti vidurvasarį, kai melionai pigiausi. Pageidautina, kad melionas noktų saulėje ir negautų daug vandens, tuomet jis bus tikras skanėstas – sultingas ir saldus. Bet pakanka savaitės lietaus ir jo skonis pagenda. Taigi, esame priklausomi nuo gamtos kaprizų…

 

Perspėju – kitaip nei kitais atvejais, pradėjus meliono kursą, svarbu pasiryžti jo nenutraukti, nes, valgant melioną pramaišiui su kitais maisto produktais, jis labai greitai sukelia pilvo skausmus, tad ne laiku pradėjus juos valgyti jūsų pilvą gali ištikti katastrofa!

KADA IR KĄ VARTOTI
1 ir 2 dienos: tik ryžius.
3 diena: žalius arba virtus vaisius ir daržoves.
4 diena: tik daržoves.
5 diena: tik vaisius.
6–9 dienos: visą dieną – tik melionus (reguliariai).
10 diena: tik vaisius.
11 diena: tik daržoves.
12 diena: vaisius ir daržoves.
13 ir 14 dienos: tik ryžius.

Pradedant penkioliktąja diena galite valgyti įprastą maistą, laipsniškai didindami gyvulinės kilmės baltymų kiekį. Pradėkite nuo neriebių žuvų, paskui pereikite prie riebių, tada valgykite paukštieną ir pagaliau, jei pageidaujate, raudonos mėsos. Jei nenorite priaugti svorio, venkite saldumynų, kaitintų riebalų, kiaulienos gaminių ir riebių sūrių.
Pietums valgykite daržoves (žirnelių, žirnių, avinžirnių, lęšių, baltųjų arba raudonųjų pupelių, pupų ir kt.), taip pat daug krakmolo turintį maistą (bulvių, makaronų, ryžių ir duonos). Venkite šių produktų vakare (nebent kitą rytą ketinate bėgti maratoną), tad vakarienei gerai bus daržovės, žuvis ir vaisių košė.

Pabaigus kursą…
Šis kursas gerai išvalys jūsų žarnyną. Jis padės pašalinti vandens perteklių, suaktyvins riebalų apykaitą, taigi pagerės virškinimas. Pertekliniai riebalai bus greitai pašalinami iš organizmo, o jis jų nebekaups. Rezultatas: jausitės lengvesni, ne tokie išsipūtę ir… gražiau atrodysite. Bus lengviau valdyti svorį. Be to, tiems, kurie yra labai motyvuoti arba kuriems iš tikrųjų reikia numesti svorio, šis kursas, ruošiantis pereiti prie vynuogių kurso rudens pradžioje, tinka idealiai!

 

Valgykite, kiek telpa, vaisių ir daržovių

Svarbu apsirūpinti vitaminais ir valgyti sezoninių vaisių ir daržovių, nes jie veikia kaip antiradikalai – stabdo senėjimo procesą ir net saugo nuo vėžio (SUVIMAX tyrimas).
Daugybė tyrimų rodo, kad šiuose vaisiuose ir daržovėse esantys antioksidantai saugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų, vėžio ir kitokių lėtinių ligų.
Šis tyrimas, paskelbus šūkį „Suvalgykite per dieną bent 5 vaisius ir daržoves!“, buvo atliktas apklausus daugiau kaip 13 000 žmonių per aštuoneris metus. Jis įrodė vaisių ir daržovių valgymo naudą! Tokia mityba 31 % sumažino vėžio riziką ir 37 % – mirtingumą, taigi rezultatai stulbinami. Taip pat buvo įrodyta, kad svarbu valgyti sezoninius vaisius ir daržoves, nes tada jie būna geriausios kokybės. Ką tik nuskinti vaisiai duos daug naudos, tad nepraleiskite progos valgyti jų tada, kai jie būna geriausios kokybės. Vasarą šių mūsų sveikatos draugų netrūksta, tad nepraleiskime progos!


Pavyzdžiui, sultingi ir saldūs pomidorai tokie būna tik šiuo metų laiku. Vasarą būtinai valgykite jų salotų su daržovių ir vaisių padažu, dėkite į sriubą arba valgykite žalius, pasibarstę druska, kepkite, dėkite į troškinius, pyragus, padažus, kepkite orkaitėje arba ant grotelių… Pomidoruose gausu likopeno (raudonojo pigmento) ir vitamino C, jie saugo nuo pernelyg ankstyvo odos senėjimo ir nuo kai kurių vėžio rūšių.

Jūsų lėkštėje turi atsirasti žaliųjų, geltonųjų ir raudonųjų paprikų. Paprikos – neišsenkantis vitamino C šaltinis (beje, šis vitaminas pirmą kartą buvo aptiktas būtent raudonojoje paprikoje). Labai aukštas ir beta karoteno (arba provitamino A) lygis. Vitamino C ir beta karoteno sąveika saugo nuo kataraktos ir yra naudinga širdies bei kraujagyslių sistemai.

Garuose virtos ir žolelėmis su trupučiu grietinėlės paskanintos žaliosios šparaginės pupelės yra nuostabios. Jose gausu naudingų medžiagų ir jas lengva paruošti! Kalorijų jos turi labai nedaug, jų skaidulos švelnios ir lengvai virškinamos; augaluose esantys flavonoidai ir saponinai gali sumažinti kai kurių vėžio rūšių riziką, pagaliau juose yra visa puokštė vitaminų, ypač daug vitamino C ir vitamino B, folio rūgšties, arba vitamino B 9.

O kokį malonumą patirsite paragavę visiškai sunokusio abrikoso! Abrikosai aprūpins jūsų organizmą vitamino A provitaminu beta karotenu. Ir visai nesvarbu, kokius – žalius ar virtus – juos valgysite, jo kiekis nesumažės. Organizme šis vertingas antioksidantas paverčiamas vitaminu A, o šis daro odą gražią, gerina regėjimą ir padeda organizmui kovoti su agresyviais dirgikliais.
Pabandykite susidaryti klasikinį valgiaraštį vasarai, kad gautumėte kasdienę jums reikalingą vitaminų ir antioksidantų dozę, kurią siūlo SUVIMAX: 60 g sutarkuotų morkų arba 250 gramų žaliųjų šparaginių pupelių, taip pat 2 kiviai, 2 apelsinai arba 100 g virtų paprikų, ir jūsų organizmas gaus kasdienę jums reikalingų vitaminų dozę. Pridursime, kad, valgydami vaisius ir daržoves, o ne vartodami papildų kapsules, jūs gausite ir kitokių medžiagų, saugančių būtent nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Šie papildai skirti žmonėms, valgantiems pramoniniu būdu pagamintą maistą.