Šiais laikais labai daug kalbama apie mitybą ir jos įtaką sveikatai. Ir nors informacijos yra labai daug, sunku yra nuspręsti, kas vis dėlto yra svarbiausia, renkantis tam tikrus maisto produktus ir koreguojant savo dietą.

„Prieš keliasdešimt metų buvo atlikta nemažai mokslinių tyrimų, kurie siejo gausų sočiųjų riebalų vartojimą su aukštu cholesterolio lygiu kraujyje, širdies ligomis ir nutukimu. Ir nors mokslinių duomenų nebuvo pakankamai, buvo pradėta rekomenduoti mažai riebalų turinčią dietą (su kuo mažiau sočiųjų riebalų) ne tik širdies ir kraujagyslių ligų rizikos grupėms, bet visiems piliečiams. Kuo toliau, tuo labiau apie ją skelbė ne tik gydytojai, bet ir maisto pramonė. Ironiška, bet širdies ir kraujagyslių ligomis sergančiųjų nesumažėjo, o antsvorio turinčių žmonių tik daugėjo, kaip ir žmonių, sergančių autoimuninėmis ligomis ar vėžiu“, – teigia Endobiogenikos gydytoja Gabrielė Gendvilaitė.

Skaitykite daugiau Delfi straipsnyje.