Jean-Claude Lapraz, Marie-Laure de Clermont-Tonnerre.

„Individualizuota medicina: atgauti ir išsaugoti sveikatą.”

Argi nenusipelnėme medicinos, kuri atsižvelgtų į mūsų savitumą, mūsų unikalumą, medicinos, kuri užtikrintų tinkamą prevenciją ir veiksmingai gydytų mus kuo mažiau toksiškais vaistais?

Jeanas-Claude’as Laprazas – bendrosios praktikos gydytojas, per keturiasdešimt darbo metų sukūręs endobiogeninės medicinos koncepciją ir ją taikantis savo praktikoje Prancūzijoje ir kitose šalyse. Jis yra Tarptautinės endobiogeninės medicinos ir integraliosios fiziologijos draugijos prezidentas. „Individualizuota medicina“ – knyga, parašyta drauge su žurnaliste Marie-Laure de Clermont-Tonnerre, pateikia naują medicinos sampratą – į žmogų žvelgti kaip į visumą ir pacientą, ligą ir gydymą vertinti kiek kitaip.

Naujoji medicina leidžia geriau suvokti sudėtingas medicinos problemas, kylančias dėl vadinamųjų civilizacijos ligų – cholesterolio kiekio pokyčių, diabeto ir kt. Jai rūpi ir ligos aptikimo, vėžio ir degeneracinių ligų gydymo bei prevencijos, ligos atsinaujinimo ir atsparumo pačiam geriausiam gydymui, netinkamų receptų, vaistų sukeltų patologijų problemos.

Visą straipsnį skaitykite LIETUVOS RYTAS >>>

Publikuota: www.lrytas.lt 2013-06-17 15:52, atnaujinta 2013-06-18 09:52